Merkez Bankası’nda Fatih Karahan dönemi

yazar:

kategori: ,

Hafize Gaye Erkan’ın görevden affını istemesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Fatih Karahan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmıştır.

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de doğmuş ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuştur. Daha sonra Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, çeşitli görevlerde bulunmuş ve 2022 yılına kadar bu kurumda çalışmıştır. Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapmıştır. Kasım 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başlamış, ardından 2022’de Amazon’da Başekonomist olarak atanmıştır.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır. Bu atama, Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasının ardından gerçekleşmiştir. Hafize Gaye Erkan’ın Başkanlığı döneminde TCMB, Haziran 2023-Ocak 2024 arasında politika faizini yüzde 8,50’den yüzde 45’e çıkarmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir