Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Görevinden Ayrılıyor

yazar:

kategori: ,

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, son dönemde kendisine yönelik itibar suikasti kampanyası ve ailesini koruma amaçlı olarak görevinden affını istediğini açıkladı. Erkan, “Bu süreçten ailem ve henüz bir buçuk yaşında olan günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Erkan, kendisine ve TCMB’ye yönelik yapılan güven bozucu haberlere karşı çıkarak, “Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” açıklamasını yapmıştı.

Paylaştığı açıklamada Erkan, 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana TCMB Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek, ekonomi programlarının meyvelerini vermeye başladığını ve rezervlerdeki artışın başarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Ancak, son dönemde şahsına yönelik itibar suikasti kampanyasına maruz kaldığını ve ailesinin bu süreçten etkilenmemesi için görevinden affını istediğini belirtti.

Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olmanın gururunu yaşadığını ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte görev yapmaktan dolayı teşekkür etti. Ayrıca, 22 yıl süren özel sektördeki yöneticilik ve bankacılık tecrübesinden sonra ülkesine hizmet etme imkanını sağlayan Cumhurbaşkanı’na şükranlarını iletti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Hafize Gaye Erkan’ın istifasının şahsi olduğunu söyledi, “Aldığı bu kararı saygıyla karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye yazdı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir